Kost & Hälsa

3 Recept på Pastasallader för Hösten

Published

on

Det är få saker på matbordet som går upp mot en riktigt delikat måltid av pastasallad. Enkelt att göra samt väldigt välsmakande, är det föga förvånande att det idag existerar en stor ansamling av pastasallad recept. Det har redan tidigare publicerats en receptsamling på denna maträtt här. Detta är dock en uppföljare, där du finner ytterligare tre fantastiska recept att ta del av.

Djupdykningen i pastasallader fortsätter

En pasta sallad kan inte bli mycket enklare än vad den är. Den simplaste sorten består enbart av lite kokad pasta, några bitar ost samt olivolja. Det finns dock även betydligt mer extravaganta recept på pastasallad att pröva på. Tack vare att grundprincipen med maträtten är så simpel, finns det mycket du kan göra för att brodera ut vidare från utgångspunkten. Många av riktigt fina matställen såsom Östermalms bästa restauranger serverar även pastasallader i olika varianter.

Detta betyder bland annat att du kan vara våghalsig och pröva på nya ting. Det finns även gott om möjligheter till att göra maten på fatet mer exklusiv, beroende på vilka ingredienser du använder. Här nedan kan du läsa om tre olika typer av pastasallad recept som du kan utforska. Med här är bland annat två vegetariska alternativ. Om du dock skulle vilja tillsätta någon typ av kött, går det bra.

3 Mumsiga pastasallad recept

  • Pastasallad med Salvia
  • Pastasallad med Kronärtskocka
  • Pastasallad med Melon

Pastasallad med Salvia

Ingredienser (2 port.):

  • 2 Tomater
  • 150 g Risoni
  • 1 msk färsk Salvia, hackad
  • ¼ dl Olivolja
  • ½ dl Minioliver, urkärnade
  • 75 g Vitost
  • ½ Vitlöksklyfta, pressad
  • 1 krm Svartpeppar
  • ½ tsk Salt

Tillberedning:

  1. Du inleder detta mycket enkla pastasallad recept genom att koka upp din Risoni utefter paketets anvisning.
  2. Därefter tar du fram tomaterna och tvättar först av dem. Sedan skär du upp dem i mindre bitar och lägger i en skål. Ta även fram Salvia och hacka den, samt skala och pressa en halv vitlöksklyfta.
  3. Tillsätt därefter dessa ingredienser i skålen med tomaterna. Lägg även till salt, svartpeppar samt olivoljan.
  4. Ta sist fram vitosten och smula ner den i samma skål och rör om lätt. Tillsätt sist Risoni och rör om ytterligare.
  5. Klart!

Pastasallad med Kronärtskocka

Ingredienser (10 port.:

  • 500 g Pasta (tex. Penne)
  • 400 g Kronärtskockshjärtan
  • 3 Avokados
  • 300 g Blandsallad (Italiensk)
  • 1 dl svarta Oliver, kärnfria
  • 3 msk Olivolja
  • 300 g Vitost
  • 4 Tomater
  • 1 tsk Salt
  • 1 krm Svartpeppar

Tillberedning:

  1. Det första du gör i detta pastasallad recept är att koka upp pastan enligt paketets anvisningar. Häll sedan av den och skölj med kallt vatten tills pastan kylnat till.
  2. Ta nu fram vitost och smula ner i en bunke tillsammans med pastan. Tillsätt även olivolja samt oliverna i blandningen.
  3. Ta nu fram dina kronärtskockshjärtan och tillåt dem först att rinna av. Skär dem sedan i mellanstora bitar. Ta sedan och skala samt dela upp avokadon i lika stora bitar som kronärtskockhjärtan.
  4. Förbered din blandsallad genom att skölja av den. Ta sist fram tomaterna och skölj även dem först. Sedan delar du dem på mitten och skär i mindre bitar. Lägg ner alla grönsaker i bunken och rör om.
  5. Klart!

Pastasallad med Melon

Ingredienser (2 port):

  • 100 g Pasta, Farfalle
  • ½ Vitlöksklyfta, pressad
  • 1 msk Olivolja
  • 50 g Skinka, lufttorkad
  • 175 g Galiamelon
  • 125 g Körsbärstomater
  • ½ msk Vinäger
  • 1 dl Cheddarost, riven
  • ½ Rödlök, tunt skivad
  • 1 dl Crème Fraiche
  • ½ liter Blandsallad
  • ½ dl Pinjenötter

Tillberedning:

  1. Inled med att som vanligt koka pastan utefter anvisningen. Häll sedan av samt skölj den kall.
  2. Ta sedan och pressa din halva vitlöksklyfta. Blanda samman den med pastan i en bunke samt tillsätt olivolja, vinäger, ost, salt och peppar.
  3. Börja nu förbereda melonen. För det här skalar samt kärnar du ur den. Skär den därefter i klyftor och lägg vid sidan om.
  4. Ta sedan fram körsbärstomaterna och skölj av dem. Dela dem sedan på mitten och placera vid sidan av melonbitarna. Du skall även nu förbereda halva rödlöken genom att skala den och skära i tunna halvor.
  5. Skölj nu av din blandsallad. Lägg sedan den tillsammans med melonen och rödlöken i samma bunke som pastablandningen och rör om.
  6. När du serverar denna pasta sallad, har du melonbitar, pinjenötter samt crème fraiche som tillval vid sidan om.
  7. Klart!

Click to comment

Sport

Exit mobile version