Underhållning

Marbella

Published

on

Med våren och sommaren på intåg är det hög tid att börja planera sin semester under de kommande dagarna av fritid. Svenskar har länge uppskattat att söka sig bort från vår nations gränser i sökandet på nya upplevelser i främmande miljöer. Spanien är ett av de länder som gärna besöks av nordbor.

Nyligen har det blivit särskilt populärt att semestra i staden Marbella, belägen vid medelhavet på Spaniens sydkust. I den här artikeln skall vi ta en närmre titt på den turistort som vuxit fram bland de sömniga små hamnarna och torra klimatet.

Marbella – Spaniens solstad

Platsen där den spanska staden Marbella ligger belägen har länge varit befolkad. Gamla ruiner från det förra milleniets tidigare år går fortfarande att se sticka ut från berggrunden. Dock fick staden som nu är där sitt namn först under 1400-talet. Innan det hade Marbella tillhört det moriska riket, vilket härstammade från den afrikanska kontinenten.

Idag är Marbella en turistupplevelse i alla dess former. Befolkningen som huserar sig i staden har vant sig vid att se folk från världens alla hörn vandra längsmed deras gator och välkomnar både deras intressen som pengar. För en svensk är Marbella en plats som först och främst är varm, betydligt soligare än vad vi har tillgång till här i vårt land.

Dock är Marbella så mycket mer än bara solstrålar. Staden bär på en gammal sydspansk historiegång som är mycket intressant. Allt från mat till språk och kultur skiljer sig från andra delar av landet. Söker man sig en semester som bjuder på såväl värme som kulturell stimulans kan man inte färdas till många bättre ställen än Marbella.

Att se och göra i Marbella

Som nämnt ovan är Marbella en plats att besöka oavsett dina intressen. Bland de solstänkta husen och små sidogatorna existerar ett levnadssätt som kraftigt skiljer sig från det svenska. Nedan har vi sammanställt en lista på vad man kan uppleva under sin resa till den sydspanska staden. Havet, maten och kulturen i Marbella bjuder in till en minnesvärd semester.

Upplev medelhavet

Då Marbella befinner sig längsmed den spanska kusten har staden en stark anknytning till havet. Många fina stränder ligger i närområdet dit turister som lokalbefolkning söker. Trots att ytvattnet i medelhavet kan ligga på rätt så höga temperaturer, kommer svalkan som vattnet erbjuder komma väl till pass i den spanska solen.

För den som vill ta sig en tur ut på vågorna erbjuds allt ifrån färjeresor till uthyrning av jetskis. Stränderna ligger nära intill staden, så det bör inte finnas något behov av bad i poolerna på ett av Marbellas hotell.

Ät god mat

Marbellas restauranger bjuder på n mycket speciell kulinarisk upplevelse. Med influenser från både det spanska och det marockanska köket, får gästerna på de olika uteserveringarna runtom staden smaka på en utsökt sensation av kryddblandningar. Som den kuststad den är, har Marbella en stor tillgång på havets delikatesser där fisk och räkor står främst på menyn.

Ta in kulturen

Likt maten har även Marbellas kulturarv genom åren influerats av olika folkgrupper och traditioner. De spanska sederna ligger självfallet folket närmast om hjärtat. Dock kan man även få uppleva lite mer exotiska dygder som härstammar från det gamla moriska imperiet. Likt som så många andra spanska städer har även Marbella sina alldeles egna högtider.

Processioner och karnevalståg förekommer titt som tätt i staden. Vissa bär på en religiös mening, medan andra har en mer frisjälslig och festlig ton. Marbella bjuder också på mycket till musikalisk underhållning, vilken ofta kan upplevas på stadens stortorg där en scen sätts upp.

Click to comment

Sport

Exit mobile version