Anslut oss

Alicante Guide – Se och Göra i Kuststaden

Published

on

Alicante

Snart är den svenska sommaren över och nordfolket måste ställa in sig på höstens vind och kyla. Många svenskar har dock än längtan till solen kvar inom sig efter en regnig sommarsäsong. Det kan således vara lägligt att ta en titt på ett av de mest populära resmålen för den solskenssökande resenären. Här nedan kan du läsa om den spanska staden Alicante och vår guide till orten på Costa Blanca-kusten.

Sol, bad och tapas i Spanien

Spanien är ett av Europas rikaste länder när det kommer till solsken. Den gigantiska gasbollen i skyn tycks ha en särskild plats i hjärtat för spanjorernas solstänkta landskap. Vare sig du befinner dig i norr nära Pyrenéerna eller vid den södra gränsen till Afrika, kommer du få se på mycket ljus och värme här. Detta har lett till att Spanien blivit ett av de primära målen för turister från andra, mindre solbelysta länder på vår kontinent såsom Sverige.

Att besöka Spanien är dock ett större pådrag än att bara sätta sig på planet och flyga i väg. Landet består av mängder av olika landsdelar med sina egna kulturella aspekter och historiska arv. Du behöver därmed på förhand ha en god bild av vad du vill se innan du bokar din resa. Ett av de mer populära målen för svenskar idag har blivit staden Alicante, belägen på den berömda kustremsan Costa Blanca mot Medelhavet.

Här nedan kan du nu läsa vidare om staden i vår Alicante guide, vilken ger tips om fem saker som du antingen bör eller rent utav kommer att få uppleva här. Vi har inkluderat allt från sevärdheter till de bästa solstränderna samt de kulinariska traditionerna.

4 punkter för din Alicante guide

  • Befästningen Santa Barbara
  • Playa del Postiguet
  • Mat från havet
  • Kyrkor från medeltiden

Befästningen Santa Barbara

Santa Barbara Alicante guide

Spanien bär på en otroligt lång och spännande historia, fylld av intriger och konflikter. En av de första benämningarna av landet i historieböckerna var under romartiden, när de italienska legionerna utkämpade blodiga slag för att erövra territorium här.

Spanien har även haft en egen stormaktstid, under vilken de bland annat koloniserade hela Central- och Sydamerika med sina härdade konkvistadorer. En kvarlämning från denna tid är befästningen Santa Barbara, belägen invid Alicante. Här kan du få besöka den gamla försvarskonstellationen och gå guidade turer för en bakåtresa genom historien.

Playa del Postiguet

Playa del Postiguet Alicante guide

Vår Alicante Guide fortsätter med att ge tips om en av de bästa badstränderna i området kring staden. Playa del Postiguet är en naturskön strand där du kommer finna många möjligheter till att både sola samt ta ett dopp i medelhavet. Vattnet här brukar vara bekvämt året om i temperaturen och solen skiner ständigt ner över den mjuka sanden.

Stranden ligger även i närheten av ett par hotell- och restaurangkomplex, så du kommer få alla möjligheter till att även finna husrum samt mat här. Skulle du vara gäst på ett av hotellen invid stranden, kommer du även kunna hyra utrustning såsom solstolar samt parasoll till ett bra pris. Det vandrar även hotellpersonal med drickor och frukt att köpa längsmed stranden för en snabb och enkel uppfriskning.

Mat från havet

Paella

måltidstipsen som du finner i en Alicante guide kommer säga dig att det är havet som står som den primära källan för mat. Belägen vid kusten, har staden genom århundradena förlitat sig på fisk och skaldjur för att ge näring åt lokalborna. Detta har resulterat i att spännande maträtter uppstått av en typisk medelhavspansk diet.

På restaurangerna i staden kommer du kunna äta lokala specialiteter likväl som mer nationella måltider som Spanien är känt för. Både tapas och paella finns i mängder av olika varianter. Räkna även med en kryddning som består av olivolja, vitlök samt örter av olika slag. Alicante är känt som en plats där dina smaklökar kommer att stortrivas, så är du en matälskare är det här den rätta platsen i Spanien för dig.

Kyrkor från medeltiden

San Nicholas Alicante guide

Sist men inte minst har ytterligare kulturella och historiska sevärdheter inkluderats i denna Alicante guide. Den här gången är det dock kyrkor som står i fokus. Som ett katolskt land med anor som sträcker sig långt tillbaka i tidsgången har Alicante genom åren samlat på sig en mäktig kollektion av gamla kyrkor och katedraler.

Många av dem som än står idag konstruerades under medeltiden såsom San Nicholas-katedralen och Santa María Basilica, vars anor går tillbaka till 1300-talet. De flesta av stadens äldsta kyrkor ligger i de gamla kvarteren, där du även får beakta andra byggnader med flera hundra år på nacken. Alicantes kyrkor är definitivt värt ett besök för den som har ett intresse i historisk arkitektur!

Sport

Managed By Afrotjejen