Anslut oss

Laga mat långsamt

Published

on

Kniv som skär grönsaker på skärbräda

Långkok är inget nytt koncept. Det har funnits under många, långa årtionden och århundraden med en stor uppsving för några år sedan. Orsaken till att långkok är så pass populärt är enkel, maten blir enormt god. Kreativiteten verkar ibland närmast ändlös när det kommer till olika recept och idéer. Teknologiska lösningar skadar inte heller.

Spara tid med lång tid

En markant fördel med att göra ett långkok är att det ger tid över till annat. Även om grytan kokar på i sex timmar så behöver du inte stå och passa. Temperaturen är så pass låg att det inte finns någon risk för att det kokar över. Med all den tiden du sparar kan du göra annat du vill eller behöver göra. Till exempel städa eller jobba.

Du kan också använda tiden du sparar för att roa dig, läsa en bok, se på en film eller spela ett spel. Vill du vara riktigt meta kan du välja att spela ett spel om att laga mat. Det är inte en stor genren men det finns definitivt några alternativ. Annars går det att välja spel som har mat som tema. Mobilspel som Fruit Ninja eller Candy Crush är ett par bra exempel. Ett annat alternativ är slots med mattema som du kan hitta på ett casino.

Innan du kan luta dig tillbaka och roa dig, alternativt städa eller jobba, måste du bestämma vad du ska koka. Något som inte alltid är så lätt att komma på. Som väl är det superenkelt att hitta en massa recept online för att få inspiration.

Crock Pot

Har du någonsin tänkt på att Google är en sökmotor och Photoshop är ett fotoredigeringsprogram? Det låter måhända självklart men båda varumärkena har blivit synonymer med sina funktioner. Samma sak har hänt med Crock Pot, en tillverkare av slow cooker, långsamkokare.

Röd långkokare

Vilket inte är så konstigt, Crock Pot får regelbundet höga betyg för sin långkokare. En del modeller har flera år på nacken men är fortfarande populära. Det finns andra märken av långsamkokare men de flesta konsumenter använder Crock Pot som ett samlingsord. Sedan finns ju frågan varför man köper en långsamkokare överhuvudtaget.

Svaret är inte helt olikt varför man köper en riskokare, du behöver inte göra lika mycket själv. En långsamkokare håller en jämn temperatur av sig själv och många modeller har en timer. Det gör att du kan lämna apparaten igång över natten eller när du inte är hemma några timmar. En gryta på spisen kan inte lämnas ifred på samma sätt.

Mat med tålamod

Långkok är mat för den som både har mycket tålamod och föredrar att vara lite lat. Eftersom det krävs väldigt lite arbete att laga maten men det tar istället lång tid. Beroende på vad man lagar finns det definitiva fördelar.

Både stora bitar nöt och fläsk gynnas av att kokas långsamt eftersom köttet blir väldigt mjukt och mört. Hel kyckling och en del soppor blir också utmärkta som långkok. Det enda man bör tänka på är att tillsätta grädde eller crème fresh sist, annars skär det sig.

Sport

Managed By Afrotjejen