Anslut oss

Bästa campingresemål i Sverige

Published

on

Bästa campingresmål i Sverige

Campingresemål i Sverige är en het potatis just nu på grund av den rådande pandemin. Coronan har gjort det besvärligt att semestra utomlands, men det betyder inte att man inte kan få en givande semester ändå. Det finns nämligen många spännande campingresemål i Sverige. Vilka är det bästa campingresemål i Sverige? Det ska vi titta lite närmare på i det här inlägget. 

Sveriges bästa campingresemål 2021

Att campa är oerhört populärt i vårt avlånga land. Med begreppet campa menar vi att semestra och bo i tält, stuga, husbil eller husvagn. På dagen utforskar man nya platser med bil, cykel eller båt. 

Fördelen med camping är att man kan göra det till nästan vad man vill. Man kan åka vart man känner för och ta det i sin egen takt. En annan fördel är att det är en billig semesterform, speciellt om du väljer att ta dig fram på cykel. Sverige är fullt av sevärdheter och vacker natur som man inte behöver ha någon tjock plånbok för att få uppleva. 

Vad tittar vi då efter när vi ska avgöra vilka som är de bästa campingresemål i Sverige? Våra kriterier har varit närhet till roliga aktiviteter, barnvänligt och vacker natur. 

De fem bästa campingresemålen i Sverige 2021 enligt oss är: 

  • Tättö havsbad 
  • Sonjas camping och stugor 
  • Pite havsbad 
  • Orsa Camping 
  • Hafsten resort 

Tättö camping havsbad 

Tättö camping är perfekt för barnfamiljer, för här det finns en lekplats, två badplatser och en minigolfbana. Campingen har dessutom nära till skogar med gångstråk. Där kan ni plocka bär eller svamp eller bara ströva omkring och njuta av den vackra naturen. 

Tättö camping ligger norr om Västervik, nära Loftahammar. I Loftahammar finns det golfbana, restauranger, café och båtuthyrning. Priserna på Tättö camping varierar beroende på när du tänker bo där. Mellan den första januari och den elfte juni kostar det 220 kronor att få en campingplats där. Mellan den tolfte juni och tjugonionde augusti kostar en plats 270 kronor. Inte illa för att vara bland de bästa campingresemål i Sverige.

Sonjas camping och stugor 

Sonjas camping och stugor möts du av vackra sandstränder. De erbjuder även pool, gym, simbassänger. På våren kan du dessutom njuta av deras orkideér, som nästan bara finns på Öland. De har även raukar att titta på och stora fina skogar att utforska. Kort sagt, här finns det massor att göra. 

Sonjas camping och stugor ligger i Löttorp, på norra Öland. Priset för att få ta in på Sonjas Camping och stugor varierar, beroende på när du vill vara där och var på campingen du vill bo. En ställplats utan el kan kosta mellan 150 kronor och 410 kronor, beroende på tidpunkten för din semester. 

Pite havsbad 

Pite havsbad är en barnvänlig campingplats med massor av roliga aktiviteter för både barn och vuxna. De har golf, spa, tivoli, gym, äventyrsbad, ett lekland och ett aktivitetshus med dart, pysselrum, airhockey och mycket mer. Eller så kan du sätta dig på den vackra sandstranden och njuta av havsutsikten. Pite havsbad ligger i Piteå, i närheten av Pitsund. 

Orsa camping 

Orsa camping är en femstjärnig camping som kan erbjuda både vacker natur och mycket annat. Campingen ligger intill Orsasjön, och på campingen finns en fin sandstrand. De har även ett poolområde och ett aktivitetscenter med bowling, äventyrsgolf, lekplatser med mera. 

Orsa camping ligger i Orsa i Dalarna. Campingen ligger bara 2,1 kilometer från centrala Orsa. I Orsa finns det flera barnvänliga aktiviteter. Till exempel kan ni besöka Orsa rovdjurspark eller ta en skidtur i Orsa Grönklitt. 

Hafsten Resort 

Hafsten Resort ligger omgiven av vacker natur och campingen är full av aktiviteter. Bland annat kan du åka zipline, rida och hyra trampbåt. De har även spa, gym och poolområde. 

Hafsten Resort ligger i Uddevalla i Bohuslän. Det är ett av västkusten populäraste campingplatser. Priserna varierar mellan olika perioder, se Hafsten Resorts bokningssida för detaljerade prisuppgifter. 

Gör en egen sektion för alla 5 eller 6 platserna du valt och skriv kort om varje plats. Ta med det unika de har, vart den ligger och varför just den platsen är bra, kanske pris om du hittar och en länk till campingen. Du kan använda den info som finns på de sidorna jag länkat till men se till att skriva unika meningar om dem.

Summering

Sverige är fullt av barnvänliga och natursköna campingplatser. Vi har tagit fram fem bästa campingresmål i Sverige som du måste prova. I vår lista har vi valt ut de bästa campingplatserna som är barnvänliga, erbjuder härliga naturupplevelser och/eller roliga aktiviteter. De bästa campingresemålen i Sverige 2021 är Tättö camping, Sonjas camping och stugor, Pite havsbad, Orsa Camping och Hafsten resort. 

Sport

Managed By Afrotjejen