Anslut oss

Bästa resmålen på paradisön Borneo

Published

on

Strand på Borneo

Nu när det börjar bli aktuellt igen med utlandsresor, bör du ta dig tid till att besöka paradisön Borneo. Det här är den tredje största ön i världen och huserar mängder med intressanta djurarter och en riktigt fin natur. Turister på Borneo kommer även få äta riktigt gott av traditionella rätter från flertalet olika kulturella bakgrunder. För den som söker sig en helhetsupplevelse av det exotiska, blir det inte bättre än så här!

Ett sydostasiatiskt ö-paradis

Sedan pandemin har lagt sig till lä har det blivit alltmer lämpligt samt trängande med utlandsresor för oss svenskar. Vi här i Norden ser oss gärna packar ihop resväskan och skutta ombord på ett flygplan mot varmare klimat och exotiska upplevelser. Naturens skönhet har alltid legat oss nära hjärtat, Det är bara att titta på den enorma turistverksamhet som äger rum i Österlen varje år. När svenskarna nu dock börjar ta sina semestrar bortom nationens gränser igen, är det hög tid att tänka ut de bästa resmålen framöver.

Ett ställe i världen som absolut är värt att besöka är ön Borneo. Det här är en särskild plats i allt från sin natur till det kulturella. Borneo är uppdelad i sitt styre mellan tre olika nationer. Både Malaysia, Indonesien och till en liten del Brunei kontrollerar denna ö. Det betyder att du kommer få uppleva olika typer av traditioner och kulturer beroende på vart å Borneo du befinner dig.

Dock är ön mest känd för sin natur samt sitt djurliv. Det finns nämligen arter här som är specifika för Borneo. Då ön har legat lite avsides genom årtusendena, har ett alldeles säreget ekosystem vuxit fram. De djurarter som bor här har således genomgått sin evolution i något av en liten bubbla jämfört med resten av Sydostasien.

Tre saker att göra på Borneo

Vad kan man då göra under en resa till Borneo? Här nedan kommer du nu finna tre tips på sevärdheter och aktiviteter för den äventyrlige turisten på ön.

  • Borneo Big 5 Safari
  • Orang Utan
  • Båtsafari

Borneo Big 5 Safari

Borneo Big 5 är ett safari där du får uppleva fem av de mest sevärda djuren på ön. Dessa inkluderar elefanter, orangutanger, krokodiler, snabelapor samt självfallet den berömda noshörningsnäshornfågeln. Inkluderad i det här paketet är även tre nätter på ett vildnaturshotell, där man även får äta riktigt gott. Det här är ett av de bästa sätten att uppleva Borneo på, så safarin bör absolut vara en prioritet.

Orang Utan

Orang Utan är som man kan utröna från namnet en liten resa ut i skogen för att se på orangutanger. Den lilla naturskådningen sker under loppet av en halv dag och är således ett bra alternativ för den som även har annat planerat under sin semester på ön. Erfarna guider leder dig ut i skogen för att där hitta de lurviga primaterna!

Båtsafari

Man kan även ta sig an en båtsafari när man besöker Borneo. Det finns många floder som löper in i djungeln. Från båten kommer man kunna se de djur som vistas längsmed flodkanten. Det kommer även utlovas en god vy av krokodiler i det här äventyrspaketet.

Sport

Managed By Afrotjejen