Anslut oss

Stjärntecken – Allt du behöver veta

Published

on

Stjärnhimmel

Genom människans historia på jorden har himlavalvet och dess stjärntecken såväl fascinerat som inspirerat oss. Kosmos är det vidunder av oändlighet som vi finner vår tillvaro i, även om vår planet kan tyckas vara obefintlig i det ständigt expanderande tomrummet. Stjärnorna och deras tecken har genom årtusendena varit såväl vår guide ut på haven som ett ljus i natten. Här nedan kommer du kunna läsa om de tolv olika stjärntecken som man kan tyda uppe i skyn.

Stjärntecken, Himlavalvets konstellationer

Människans fantasi har uppbådat mängder av fascinerande observationer och tankegångar. Det är vår kapacitet till att tänka på vår värld utifrån ett fantasifullt perspektiv som drivit det kulturella arvet och skapat en mer spännande och nöjesfylld värld. Vi kan applicera fantasin till i stort sett vad som helst, dock hjälper det med visuella inspirationer.

Det är det här som är grunden till våra stjärntecken, där vi tytt konstellationer av himlakroppar uppe i himmelen. Vare sig det handlar om vattumannen eller oxen stjärntecken, har det etablerats tolv av dessa som vi genom årtusendena följt och spekulerat kring. Astrologin har sitt ursprung i de tecken som vi kan se med nakna ögat och påstår sig kunna avgöra allt från livsöden till att utröna framtiden.

De tolv stjärntecken som vi har följer även året på kalendern. Detta gör så att man kan sägas sig vara född i ett visst tecken. I sin tur skall detta medföra att man har vissa förutsättningar för hur livet utspelar sig samt karaktärsdrag som stämmer överens med motsvarande konstellation. Här nedan kan du läsa om de olika tecknen som finns samt lite om vad de betyder enligt astrologins lära.

Våra tolv stjärntecken

 • Väduren
 • Oxen
 • Tvillingarna
 • Kräftan
 • Lejonet
 • Jungfrun
 • Vågen
 • Skorpionen
 • Skytten
 • Stenbocken
 • Vattumannen
 • Fiskarna

Väduren

Vädur stjärntecken

 

Det första stjärntecknet på den astrologiska kalendern är Väduren. Datumet för de som föds i det här tecknet infaller mellan den 21:e mars – 19:e april. Vädursfolk anses vara såväl varma i sin person som entusiastiska att ta sig an nya saker i livet. De skall även vara impulsiva i sina beslut och kunna vissa upp en aggression om det så krävs. Elementet för vädurar är Eld och tecknet i skyn skall efterlikna en bock med horn.

Oxen

Oxen stjärntecken

Oxen stjärntecken infaller mellan datumen 20:e april – 20:e maj. Enligt anvisningarna utifrån horoskopen så är Ox-födda personer såväl lojala mot sina närmsta som tålmodiga. De besitter även en god uthållighet och kan vara mycket envisa i sina principer. Något återkommande som man skall finna i de födda under Oxen stjärntecken är en pragmatisk läggning, där de föredrar praktiska lösningar framför impulsiva och fantasifulla förslag. Oxens element är Jord och stjärntecknet efterliknar just en oxe.

Tvillingarna

Tvillingarna stjärntecken

De som är födda i Tvillingarnas stjärntecken ser sin födelsedag infalla mellan den 21:e maj – 21:e juni. Tvillingar är mycket sociala och kommunikativa. De besitter även en nyfikenhet som parar sig väl med ett mod att utforska nya avenyer i livet. De skall vara självständiga och kan ibland visa upp en ytlig sida av sig själva. En hel del stress i livet skall även tillkomma med detta stjärntecken. Elementet för Tvillingarna är Luft och konstellationen tyds som två identiska tecken.

Kräftan

Kräftan stjärntecken

Kräftans stjärntecken är mellan den 22:e juni – 22:e juli. De som är födda under Kräftan ses som mycket månande om sina nära och kära. De är således något av en förälder och naturligt beskyddande. De är såväl sympatiska som trofasta och har en enorm förmåga till lojalitet. Elementet för Kräftan är vatten och tecknet skall likna ett skaldjur på himmelen.

Lejonet

Lejonet stjärntecken

Lejonet stjärntecken har sina datum mellan 23:e juli – 22:e augusti. Lejon beskrivs som mycket viljestarka och brukar vara ledare i de grupper de ingår i. De är även plikttrogna och kan visa upp en mycket kärleksfull sida av sig. Svartsjuka är också något som tillkommer med att vara född i det här tecknet. Dess element är Solen och konstellationen skall just likna ett lejonhuvud.

Jungfrun

Jungfrun stjärntecken

Jungfrun stjärntecken ser sina datum mellan 23:e augusti – 22:e september. En person född i Jungfruns tecken skall enligt horoskopen vara mycket produktiv av sig. En självmedvetenhet och en förmåga till förändring i liver hö också till. Jungfrufödda kan även vara blyga samt kritiska både mot sig själva som sin omgivning. Elementet är Jord och tecknet skall avbilda en ungmö på himlavalvet.

Vågen

Vågen stjärntecken

Vågen stjärntecken är inte relaterad till de vågor som vi ser på vattnet. I stället syftar det till en mätningsvåg. Datumen för de födda under det här tecknet infaller mellan den 23:e september – 22:e oktober. Vågens folk brukar vara riktigt bra på att ställa in sig hos andra. De besitter således en hög dos charm och kan enkelt finna sig förälskade i såväl personer som föremål. Vågens element är Luft och konstellationen skall vara en våg med två skålar.

Skorpionen

Skorpionen stjärntecken

Skorpionen Stjärntecken har sina kalenderdatum mellan 23:e oktober – 21:e november. En person född under detta tecken brukar vara mycket modig och viljestark. En intensiv karaktär hör även till. Passionen i skorpioner vägs dock upp med en stor potential till svartsjuka och tystlåtenhet. Elementet för Skorpionen är Vatten och tecknet i himmelen skall just likna en skorpion.

Skytten

Skytten stjärntecken

Skytten stjärntecken infaller mellan 22:e november och 21:e december. Skyttar skall enligt horoskopen vara rättframma personer som värderar ärlighet framför allt annat. De kan även vara generösa och besitta en hög grad av optimism. En skytte kan dock även överdriva ibland och vara lite väl hård i sina principer. Tecknets element är Eld och konstellationen skall liknas vid en pilbåge.

Stenbocken

Stenbocken stjärntecken

Stenbocken stjärntecken har sina datum mellan 22:e december – 19:e januari. En person född som stenbock anses vara mycket trogen. De har även en hög pliktkänsla och stora ambitioner för livet. Stenbockar kan också vara smått tillbakadragna och blygsamma av sig. Elementet för Stenbocken är Jord och konstellationen liknar en bock.

Vattumannen

Vattumannen stjärntecken

Vattumannen stjärntecken infaller mellan 20:e januari – 18:e februari. Vattumän är vanligtvis klarsynta och lojala. De kan även beskrivas som något av fredsälskande, där harmoni i deras närhet är viktigt. De besitter en god intuition och uppfinningsrikedom. Smått revolutionära, kan de dock komma att skapa splittringar mellan relationer ibland. Vattumannen element är föga förvånande Vatten.

Fiskarna

Fiskarna stjärntecken

Fiskarna är det sista stjärntecknet på astrologins horoskopkalender. Datumet för detta tecken är mellan 19:e februari – 20:e mars. Personer födda under Fiskarna har en stor förmåga till att visa sympati. De är således mycket vänliga och humana i sitt beteende. Fiskar kan dock vara lättpåverkade av sin omgivning och även visa upp en slarvig sida av sig själva. Elementet för tecknet är Vatten och stjärnbilden liknar två fiskar.

Sport

Managed By Afrotjejen