Anslut oss

Res till Slovenien i sommar

Published

on

Slovenien med texten: Sommarsemester i Slovenien

Nu när sommaren står inför dörren finns det många ställen dit du kan resa för att fira ledigheten. Att ta sig en rundtur i Sverige är aldrig fel. Våra skogar, sjöar och kustområden gör sig som utmärkta semestermål i varmare väder. Dock kan man ibland vilja uppleva ett annat land och kultur. Det europeiska landet Slovenien har blivit något av en favorit bland svenskar de senaste åren. Här nedan kommer du att få en god inblick i varför även du bör resa till dit under sin sommarsemester.

Besök Slovenien

Slovenien är möjligen inte det första landet som kommer upp i tankarna när man funderar på en utlandsresa som svensk. Den lilla nationen med cirka två miljoner medborgare ligger inklämd mellan Italien och Kroatien och har en liten kustremsa längsmed det Adriatiska havet. Trots sin begränsade storlek, bär Slovenien på en lång och intressant historia som en av de platser där Europas största aktörer har haft sina influenser de gångna århundradena.

Det här är även ett naturskönt land, med många djupa skogar vilka kan påminna om de svenska landskapen. Dock har du mer av sol och värme i Slovenien än du finner i Norden. Landet har en stor tillgång på djupa sjöar, vilka svalkar väl i sommarhettan. Som EU-land är det också enkelt att resa hit för svenskar. Slovenien har en intressant matkultur som influerats av allt från det italienska till det grekiska köket, vilket bedda upp för en smaksensation.

Om du skulle önska att besöka Slovenien till sommaren, kan det vara bra att ha några mer specifika resmål i landet planerade. Här nedan finner du nu således tre platser som absolut är värt ett besök. Från städer till dalande bergssluttningar och porlande floder, erbjuder Slovenien allt man kan önska sig av sommaren och mer därtill!

3 somriga platser i Slovenien

  • Piran
  • Soca-floden
  • Panoramavägen

Piran

Piran i solljus

Piran är en liten stad belägen vid det Adriatiska havet. Som nämnt ovan i texten har Slovenien inte mycket till kustremsa när det kommer till havsvatten, dock är Piran en av de städer som funnit sin plats där. Här finner du en klassisk sydeuropeisk arkitektur med vitmålade byggnader som begränsar solstrålarnas ohyggliga värme. Längsmed hamnen finner du mängder med små restauranger, vilka serverar allt från lokala delikatesser till italienska mästerverk. Det här är en utmärkt plats att både börja som avsluta sin semester på, med bad, sol och lugn!

Soca-floden

En annan mycket intressant plats i Slovenien är Soca-floden. Det här är en vattenled som löper nästan femton mil mellan Slovenien och Italien. Under sommaren så är det turkosblå vattnet glasklart och högst inbjudande för badglada svenskar.

Soca-floden

Du får dock akta dig för var du simmar. På sina ställen är Soca-floden extremt stark i sin ström. Skulle du dock finna dig vid ett parti där en strand och lugnare vatten är tillgänglig, ta dig gärna ett dopp där.

Panoramavägen

Sist men inte minst har vi den kända Panoramavägen som löper längsmed Sloveniens norra gräns. Här finner man helt oslagbara landskapsvyer över böljande kullar, djupa skogar och gröna fält. Genom århundradena har detta landskap varit mycket omstritt av Europas stormakter, då det förr kontrollerade mycket av den handel via land som gick mellan det ottomanska riket och resten av Europa. Om du tar dig en vandringstur längs den här historiskt betydelsefulla och framförallt slående vackra vägen, kommer du själv få uppleva något spektakulärt och minnesvärt!

Sport

Managed By Afrotjejen