Anslut oss

Spel med Nintendo

Published

on

Runmärkta småstenar

Det har redan gått närmare fem år sedan Nintendo släppte sin senaste konsol. Under den tiden har många olika spel givits ut till enheten. Många av dem finns tillgängliga både fysiskt och digitalt. Du kanske tänker att Nintendo Switch börjar närma sig slutet av sin resa men det är snarare tvärtom. Många fler spel väntar på sin tur.

Rune Factory 5

Den 25 mars i år släpptes den senaste delen i spelserien Rune Factory för Nintendo Switch utanför Japan. Spelet har utvecklats av bland annat Marvelous Inc som också står bakom spelserien Story of Season. Rune Factory 5 kombinerar flera olika element från diverse spelgenrer. Du skulle kunna se spelet som en blandning av bondesimulation och ett RPG.

När du börjar spela befinner du dig i en värld av magi och monster. Din karaktär lider av minnesförlust och får ett jobb i den närliggande byn. Därifrån är det mer eller mindre upp till dig vad du gör. Du kan bygga relationer med de andra i byn, odla grödor och slåss mot monster. Titt som tätt får du uppdrag du kan genomföra.

Har du spelat liknande spel tidigare kan Rune Factory 5 vara något för dig. Eftersom spelet kräver mycket tid är det dock inte säkert att det fungerar i alla lägen. Då är ett lite snabbare spel bättre, till exempel kan du spela hos sidor som Hajper casino när du har några minuter över.

Handhållet Nintendospel

Redo för sport

När Nintendo Wii släpptes kom det tillsammans med spelet Wii Sports. Det var enormt enkelt och var mest till för att visa hur kontrollerna kunde användas. Trots det blev Wii Sports så populärt att många köpte konsolen enbart för det medföljande spelet. På den tiden var spel med rörelsekontroll något helt nytt på marknaden.

Om det är något Nintendo gjorde för Switch så var det är göra konsolen multidimensionell. Det finns en mängd olika sätt att använda kontrollerna och skärmen har touchfunktion. I slutet av april släpps Nintendo Switch Sports, en spirituell uppföljare till Wii Sports. Grafiken och spelmekaniken har uppdaterats avsevärt.

Givetvis kommer du att använda rörelsekontroller för att spela sporterna. Det går redan att använda rörelsekontroll på en del spel, främst de som har utvecklats av Nintendo själva. Bland annat används rörelser i partyspelet 1–2 Switch. I Zelda Breath of the Wild kan du dessutom sikta genom att hålla och flytta konsolen.

I din egen takt

Den stora nackdelen med många spel är att de är ofta dyra. Även om du räknar in all tid och kraft som gått åt för att skapa spelet är det dyrt. Särskilt helt nya spel där du får räkna med att de kostar åtminstone 500 kr. Det kan ibland vara värt att jämföra priser och se om det finns någon butik som säljer dem lite billigare.

Å andra sidan finns det inget som säger att du måste köpa ett helt nytt spel. Ibland är det värt att vänta och se om priset sjunker. Om inte annat hinner andra spela först och kan ge sina omdömen kring spelet i fråga. Allt i din egen takt.

Sport

Managed By Afrotjejen