Anslut oss

Tips på snygga glasdörrar

Published

on

Huvudbild för Glasdörr

Det finns idag flera olika anledningar till att många valt att byta ut den traditionella trädörren mot en modern glasdörr. Funktionen må vara densamma men det finns faktiskt en hel del fördelar med att uppdatera hemmet med en glasdörr. Här nedan vill vi tipsa dig om snygga glasdörrar som passar in i de flesta hem och även ge tips på var du med fördel kan placera dem.

Släpp in ljuset med en snygg glasdörr

Ett fritt ljusinsläpp är vad många av oss nordbor föredrar och framför allt under det mörka vinterhalvåret. Höga och breda fönster är såklart mycket önskvärt, men i de något större bostäderna avskärmas ljuset många gånger av robusta träväggar och dörrar. En snygg glasdörr är inte bara en läcker inredningsdetalj utan den hjälper även till att sprida ljuset djupare in i ditt hem. På så sätt kan du enkelt ljusa upp mörkare vrår dit ljuset annars inte når.

En glasdörr kan med fördel användas i hemmets alla rum, alternativt på ett kontor och i andra offentliga miljöer. Förutom valet av modell på din glasdörr kan du även välja mellan olika glas i de fall du önskar mer avskärmning eller ljuddämpning. På så sätt kan du enkelt sätta din egen prägel på glasdörren vilket också gör det lättare att matcha den med din övriga heminredning.

3 snygga modeller på glasdörrar


För ett maximalt ljusinsläpp så är såklart en glasdörr med så mycket glas som möjligt att föredra. Det finns idag många snygga modeller på glasdörrar som är väldigt avskalade och stilrena, där fokuset riktats åt att ge rummet så mycket ljusinsläpp som möjligt att njuta av sommarsalladen i.

En tillverkare av glasdörrar är Stolt Smide & Design och de erbjuder flera snygga glasdörrar i olika modeller, där framför allt Minimal är att föredra om du vill ha en glasdörr med mycket ljusinsläpp. Denna glasdörr kommer med en svart stålram som ger en kvalitativ känsla till ditt hem, samtidigt som glaset klassas som ett säkerhetsglas vilket gör att glasdörren är lämplig i alla typer av miljöer.

I takt med att den industriella inredningsstilen blev alltmer populär har många efterfrågat snygga glasdörrar med spröjs. Bara genom att göra en snabb sökning på industriella glasdörrar så får man tips på många inspirerande modeller, med eller utan spröjs.

Vid början av denna inredningstrend skulle glasdörrarna prydas med så mycket spröjs som möjligt, men på senare år har detta börjat mattas av och i stället har en mer stilren och avskalad look tagit över.

Även här var Stolt Smide & Design snabba med att ta fram modeller som skulle matcha efterfrågan av en mer skandinavisk variant av den industriella glasdörren. Resultatet blev modellerna Line och Three där båda glasdörrarna har stilrena spröjs som inte tar allt för mycket uppmärksamhet från resten av glasdörrarna.

Skärma av glasdörren med insynsskyddade glas

Ett klarglas är såklart att föredra om man vill maximera ljusinsläppet på bästa sätt, men det finns också andra typer av glas som passar för glasdörrar. Detta beror lite på var man tänkt att placera sin glasdörr.

I ett badrum föredrar många att skärma av sin glasdörr med ett snyggt tonat glas, eller kanske ett mönstrat glas som linjeglas. Dessa glas passar även bra på glasdörrar som är tänkta till skafferier eller andra rum där det finns ett behov av att skapa avskärmning.

Ibland kan det däremot vara önskvärt att dämpa ljusinsläppet till exempel om du planerar att inreda ett vinrum med en glasdörr. Då kan ett tonat mörkare glas passa bra. Dessa glas skyddar din vinsamling på ett bra sätt då den inte ska exponeras för solljus.

Glasdörrar som ska skärma av ett kontor eller andra typer av rum som kräver ljuddämpning kan utrustas med ett tjockare typ av glas, även kallat lamellglas. Ett lamellglas dämpar ljudnivån på ett bra sätt så att man inte avbryts av störande ljud. Viktigt att komma ihåg är däremot att de vanliga standardglasen oftast dämpar tillräckligt med ljud, men det kan såklart vara bra att rådfråga om detta där du planerat att köpa en glasdörr.

Detaljer som gör din glasdörr extra snygg

Vad får egentligen en snygg glasdörr att sticka ut? Oftast sitter det i detaljerna när det kommer till helhetsupplevelsen av en glasdörr, men givetvis gäller det även övriga inredningsdetaljer i ditt hem.

Ett snyggt glas på glasdörren kommer garanterat göra att glasdörren hamnar i blickfånget, men även detaljer som handtag och dörrstopp har också en stor påverkan på helhetsupplevelsen.

När det gäller just glasdörrar i smide kommer de oftast med ett svetsat handtag som standard, men det är även möjligt att välja till ett annat typ av handtag till din glasdörr. Idag finns det många olika leverantörer av snygga handtag som hjälper till att sätta en personlig prägel på glasdörren.

Priset på dessa tillval varierar på samma sätt som priset på olika glas, men lägger man tid på att söka efter lite olika alternativ hittar man garanterat något för alla stilar och prisklasser.

Sport

Managed By Afrotjejen